Alpha alapkezelő

Cégvezetés

Filvig István

Az Alpha Alapkezelő alapító tagja, vezérigazgatója. Okleveles közgazdász 1967-ben végzett a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán (ma Budapesti Gazdasági Főiskola) Budapesten.

Szakmai pályafutását 1972-ben az ANKER ALLGEMEINE VERSICHERUNG AG-nál kezdte Bécsben, ahol 1986-tól ügyvezető igazgatói posztot töltött be. 1989-ben a WIENER ALLIANZ (Bécs) igazgatósági tagja, majd 1989-től- 1992-ig a Providencia Osztrák- Magyar Biztosító Rt. (Budapest) alapító, vezérigazgató-helyettese. 1993-tól 2011-ig a Signal Biztosító (Budapest) alapító-vezérigazgatója, ahol 1998-ig összfelelősségi vezető, és mint ilyen, felel a biztosító befektetési, human resort és értékesítési ágaiért. 2001-2003 valamint 2007-2008 között a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) elnöke. 2013-tól a Golden Gate Global Független Biztosításközvetítő Zrt. Igazgatóságának elnöke.

Hahner Ferenc

Az Alpha Alapkezelő alapító tagja. Diplomáját a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán szerezte, számos rangos nemzetközi versenyen kitűnő helyezést ért el tanulmányai során. Szakterülete a vállalati menedzsment, vállalatértékelés.

A Golden Gate Global Zrt. alapítója, igazgatósági tagja. Számos elismeréssel jutalmazták munkáját, már 2009-ben az először megjelent Alkuszi Almanachban független szakmai értékelés alapján I. helyezést ért el management szakmai felkészültsége kategóriában közel ötszáz versenytárs közül.

Számos biztosítási és befektetési alapokhoz kötött pénzügyi termék innovációja fűződik nevéhez. Egyértelműen a számok embere, de vállalati filozófiája ezen is túlmutat, hosszútávon fenntartható üzleti és társadalmi kapcsolatok megalkotására törekszik.

Temesvári Csaba

Az Alpha Alapkezelő alapító tagja. Diplomáját a Pannon Agrártudományi Egyetemen szerezte 2001-ben. A mérnöki diploma megszerzését követően pénzügyi területen helyezkedett el egy biztosításközvetítő cégnél, majd 2004-ben saját biztosításközvetítő céget alapított Hahner Ferenccel, Golden Gate Global néven, ahol jelenleg is igazgatósági tag.

A vállalkozás mára a magyarországi alkusz piac egyik meghatározó szereplőjévé nőtte magát. Az általa épített és irányított közvetítői hálózat több mint 15 milliárd forintot közvetített különböző társaságok befektetési alapjaiba.

Komoly tapasztalattal rendelkezik befektetési alapok értékesítése területén, illetve több befektetési alaphoz kötött pénzügyi termék fejlesztésében, kidolgozásában vett részt. Szakmai szervezetek több ízben is elismeréssel jutalmazták szakmai munkáját.